2008.04.01. 16:22 Bagarella

Olasz borok: Lambrusco

Ha már a gyöngyöző vörösboroknál tartunk, szóljon ezen rövid írás a másik olasz favoritról, a Lambrusco-ról, amely Emilia Romagna vagy Lombardia tartományból származik. A Lambrusco szőlőfajtát már az etruszkok és a rómaiak is művelték, és a 20. sz. végén már több, mint 60-fajta Lambrusco szőlőt különbözettek meg.

Európában és Amerikában a Lambrusco vörös, édes változata terjedt el, és kis hazánkban is sokan kedvelik ezt az alacsony savtartalmú, gyöngyöző, pirosgyümölcsökre emlékeztető aromájú édes bort.

Ahol kapható:

Bortársaság www.bortársaság.hu

Vino Fino olasz borkereskedés www.vinofinoselection.com

AGIP olasz borai  www.agip.hu

LIDL www.lidl.hu (egy próbát megér)

1 komment

Címkék: budapest italiano lambrusco


A bejegyzés trackback címe:

https://italiano.blog.hu/api/trackback/id/tr72416963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Freya 2008.09.28. 21:25:49

A Lidlből már kóstoltam korábban CHILEI borokat, köszönöm, inkább nem veszek ott Lambruscót, mégha ilyen alacsony is az ára. Inkább ráfizetek még egy ötszázast és veszek máshol, de garantáltan nem lesz fejfájásom tőle.
süti beállítások módosítása