2008.09.22. 20:58 Bagarella

Mascalzone Latino

 A korábbi Budavár étterem helyén nyílt szeptember elején egy apró olasz ristorante, és természetesen azonnal fel is kerekedtünk, hogy kipróbáljuk. Bár a név alapján délolasz specialitásokra számítottam, itt inkább a toszkán konyha remekeit kóstolhatjuk meg Giuseppe Mosti séf tolmácsolásában.

Korábbi munkásságáról: http://www.xpatloop.com/interviews/329/

 Nem is vesztegettük az időnket és ízlelőbimbóinkat a Pizza-Pasta-Pesce trió egyikére sem, hanem inkább beéecsaptunk a lecsóba - pontosabban a pacalba, azaz a trippa-ba, amely a toszkán konyha egyik alapétele. Rozmaringos burgonyát választottunk mellé köretnek. Ízletes volt, és jókora adag, csak szuperlatívuszokban tudok róla beszélni.

Desszertnek a ház specialitását, a limoncellós tiramisut kértük. Krémes mascarpone, limoncellóba áztatott kekszdarabkák, vanília egyvelege, a tetején gusztusos csokireszelékkel.

Az árak sem vágtak a földhöz, egy kétszemélyes vacsoráért (bor nélkül, azt majd legközelebb...) kb. 6.000 HUF-t fizettünk.

Ha minden vendég ilyen elégedetten és jóllakottan távozik, akkor valószínűleg előre kell majd asztalt foglalni az amúgy aprócska, harminc terítékes étteremben.

 Mascalzone Latino, Locanda Mediterranea, 1015 Budapest, Donáti u. 40-42

mascalzonelatinorestaurantinbudapest.blogspot.com/

 

 

1 komment

Címkék: olasz étterem latino ristorante mascalzone budavér


A bejegyzés trackback címe:

https://italiano.blog.hu/api/trackback/id/tr87686217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Miner.hu 2008.12.17. 12:48:58

Elnézést, hogy itt zavarlak, de nem találtam más jellegű elérhetőségedet.
Mint gasztrobloggernek, szeretném a figyelmedbe ajánlani a gasztro.miner.hu oldalt, ahol a gasztronómiai témájú blogokat jelenítjük meg egy helyen és a Gasztroblogger Szakácskönyvet, ahová blogodból valószínűleg néhány receptet külön is kiemelünk.
Szeretnénk, ha a Te blogod is megjelenhetne oldalunkon, s ehhez hozzájárulásodat szeretnénk kérni (szabályunk, hogy csak azok bejegyzései jelennek meg, akik ehhez hozzájárulnak). A bejegyzésedből csak egy kivonat jelenik meg honlapunkon és esetlegesen egy kis kép: ha valaki el szeretné olvasni bejegyzésedet, akkor a blogodra fog eljutni. Az eddigi tapasztalatok alapján napi további 50-100 látogatót is jelenthet, ha bekerül valaki a listába.
Amennyiben úgy döntöttél, csatlakoznál hozzánk vagy kérdésed van, írj az info[kukac]miner[pont]hu ímél-címre.

Miner.hu
süti beállítások módosítása